Świerszcz w nawiewie powietrza - proszę o radę.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • darekp650
    Classic
    • 2007
    • 4

fajnie ze rozeznales temat, mi miejsce odpowiada choc dla niekotrych moze byc daleko - wiekszosc jednak miastowych, a Highspeed bedzie mial 2x dalej niz ja na przyklad

Z decyzjami proponuje sie wstrzymac troche jeszcze , pogoda ostatnio kaprysna, Jesli bedzie ladnie mozemy skodzinko zbiorowego dyngusa zrobic
  • rolandsz
    Classic
    • 2006
    • 9

Witam wszystkich kolegów ! Jeśli znajdziecie chwilkę czasu to bardzo proszę proszę o kilka słów rady. Otóż od kilku dni coś dzieje się z nawiewem powietrza. Po włączeniu nawiewu na pierwszy stopień mocy spod deski wydobywa się denerwujący, świszczący odgłos. Jeśli natomiast regulator przekręcę na drugi i wyższy stopień, świst ten ustaje. Czy jest jakiś sposób na to ustrojstwo?
    Skoda Oktavia 1,9 TDI 110 km.
    Korzystając z okazji życzę wszystkim zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt Bożego narodzenia i szczęśliwego Nowego Roku 2007. Pozdrawiam - Roland.
    Roland

Komentarz

z opisu wynika że to wina wentyaltora albo coś w niego wpadło i po prostu na niskich obrotach słychac.
      poszukaj na forum gdzies to było opisywane.
      i tobie rózniez miłęgego uzytkowania szkodnika i Wesołych świąt

Komentarz

wentylator sie zaciera, naoliwic łożyska w nim..... nie gnieść, trzymac w folijce to kilka lat bedzie sluzyl :P

wszystkiego naj na swieta rowniez.

Komentarz

• BioBogon
          Elegance
          • 2005
          • 921

Zamieszczone przez lec
          wentylator sie zaciera, naoliwic łożyska w nim.....
          To ja może dodam, że dostęp do wentylatora na szybko jest przez filtr przeciwpyłowy na pod szybiu. Jak się ściągnie filtr to można tam łapę do wentylatora wsadzić i naoliwić.

Opis jak dobrać się do filtra przeciwpyłowego jest na forum
          Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• RomanS
            Elegance
            • 2004
            • 804

Zamieszczone przez BioBogon
            To ja może dodam, że dostęp do wentylatora na szybko jest przez filtr przeciwpyłowy na pod szybiu. Jak się ściągnie filtr to można tam łapę do wentylatora wsadzić i naoliwić.
            Można tak zrobić ale naoliwisz tylko łopatki turbinki :lol:
            Na dotarcie do tulejek silnika nie masz szans.
            Żeby zrobić porządnieto trzeba wyciągnąć wentylator a potem wyciągnąc silnik z obudowy tworzywowej. Wtedy wystarczy po kropelce np. oleju wazelinowego.
            Za dużo też nie lej bo zaoliwisz komutator i szczotki.
            Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

Pracuję...